Duurzaam ondernemen

Economie

Perka levert het bewijs dat duurzaam ondernemen perfect samengaat met een financieel gezonde structuur. Zonder onnodige risico's te nemen, blijft het bedrijf gestaag investeren en groeien.

Mensen

Communicatie en meedenken leiden tot een perfect resultaat. Onze klanten, medewerkers en externe partners staan daarbij centraal:

Wij voeren de opdracht uit volgens de wensen van onze klanten. Eén aanspreekpunt vereenvoudigt hierbij de communicatiestroom, maar alle medewerkers denken mee en bieden oplossingen aan om een perfect werk af te leveren.

Onze gekwalificeerde en (om)geschoolde medewerkers vinden moeilijke opdrachten een uitdagende stimulans. Interne en externe opleidingen geven hen daarbij de kans om hun kennis te verfijnen. Het relatief jonge Perkateam beheerst de finesses van het vak dan ook door en door. Mede door de interne doorgroeimogelijkheden en de familiale en collegiale sfeer kent Perka een uiterst klein personeelsverloop.

We werken uitsluitend met partners die onze kwaliteitseisen kennen en eraan voldoen. Hierbij zijn de prijs, een constante kwaliteit en verzekerde leveringen van groot belang.

Milieu

Perka streeft naar een evenwichtige balans tussen technologie en milieu. Zo zoeken we naar de minst milieubelastende manier om hedendaags drukwerk te leveren. Onze doelstellingen en werkwijze zijn duidelijk:

 • we ondernemen conform en volgens de huidige milieuwetgeving
 • afval van grondstoffen en verpakkingen wordt tot een minimum beperkt (lid van VALIPAC).
 • gescheiden afval wordt door erkende instanties opgehaald, verwerkt en indien mogelijk gerecycleerd
 • we drukken met biologische en vegetale inkten uit herbruikbare vaten
 • we reduceren isopropylalcohol tot minder dan 4% (alcoholarm)
 • door colour management en automatische inktgeving hebben we een zuiniger inkt- en grondstoffenverbruik
 • CTP-technologie zorgt voor een snellere opstart van de drukpersen
 • we gebruiken energie, water en grondstoffen op een rationele manier
 • gecombineerde leveringen voor minder transport
 • een buffertank voorziet het bedrijf van regenwater voor sanitair gebruik
 • we gebruiken recycleerbare of composteerbare biofolie voor mailings
 • oud papier wordt opgehaald en verwerkt tot gerecycleerd papier
 • Perka is in het bezit van volgende getuigschriften:
  FSC® - PEFC - ISO 12647/2 - Milieucharter 2013

Het FSC® ‘Forest Stewardship Council’-label geeft aan dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Voor het FSC®-label wordt niet enkel het bos van oorsprong gecontroleerd, maar ook de handelsketen tot bij de eindconsument.

Download ons FSC certificaat hier.

PEFC, Programme for the Endorsment of Forest Certification, is een nonprofit NGO ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het PEFC heeft wereldwijd een goed bosbeheer tot doel. Chain of Custody-gecertificeerde bedrijven kunnen hout verwerken in PEFC gecertificeerde producten.

Download ons PEFC certificaat hier.

ISO 12647/2 (in samenwerking met Igepa en Sagam Graphic): ISO 12647/2 staat voor een constante kwaliteit en een efficiënte productie waardoor minder grondstoffen en energie nodig zijn.

Via het Milieucharter Oost-Vlaanderen engageert Perka zich om concrete acties uit te voeren die de wettelijke vereisten overstijgen. Op het einde van het actiejaar worden de milieuprestaties geëvalueerd door een evaluatieteam van onafhankelijke deskundigen.

Download ons milieucharter hier.

Krijg printsmarter advies...

...en wij brengen uw koffietas mee.

Deze gegevens worden gebruikt om u te contacteren om uw vraag of opmerking te beantwoorden.
Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Cases in de spotlight